PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 26. april 2023

21:00 - Koncert
SPACE ECHOES koncert w/Rok Zalokar + Gašper Torkar + tachyon + afterparty

Na predpraznični večer se nam obetajo live acti treh ljubljanskih ustvarjalcev, ki uspešno plavajo med hrupno/ambientalnimi pesnitvami, jazzovsko/klasičnimi pobarvankami in IDM zlomljenkami. Predstavili se nam bodo s svojim dojemanjem odmeva - vsak na svoj način. After hours zagotovljen.   

Rok Zalokar
Pianist, skladatelj in producent iz Ljubljane. Po letih študija in življenja v Rotterdamu in Kobenhavnu, je zdaj pomemben akter domače (ob)jazzovske scene. Že desetletje vodi svoj klavirski trio, hkrati pa razvija samosvoj izraz kot solo izvajalec na klavirju in orglah. V svojem ustvarjanju združuje različne elemente, kot so plasti minimalističnih vzorcev, jazzovska harmonija, impresionistični motivi, hiphop estetika, predvsem pa s svojo glasbeno pripovedjo stremi k osvoboditvi od dualnosti preteklost/prihodnost. Predstavil nam bo elektro-akustično plat njegovega ustvarjanja - material iz plošče “Speak Your Body” ter njegove najnovejše stvaritve.

https://rokzalokar.bandcamp.com/album/speak-your-body

https://rokzalokar.bandcamp.com/album/spaces-viii

https://rokzalokar.bandcamp.com/album/portals-vol-1

tags: jazz, ambient, contemporary piano, modern classical

 

Gašper Torkar
Večstranski umetnik, ki primarno dela z jezikom in zvokom v različnih kontekstih. Poleg raziskovanja klubske glasbe je prispeval glasbo za več instalacij, performansov in gledaliških del. Odlično zastavljene dramske kompozicije izpostavljajo prelivanje razpoloženj in metamorfoza od klubske k ambientalni glasbi je storjena brez nenadnega slišnega preloma. Njegov debitantski EP “Dreams of Others”, izdan pri založbi Kamizdat leta 2017, je “na eni strani tehnična vaja v variacijah zvočnega pritiska in hrupa, na drugi pa nadaljevanje umetniškega procesa levitve, pogosto uporabljene teme in metode pri njegovem delu." Leta 2021 je bil izdan drugi EP z naslovom “Accept the Risk and Continue”, mešanica dramskih kompozicij, kolaboracij in neizdanih biserov.

https://gaspertorkar.bandcamp.com/album/dreams-of-others-ep

https://gaspertorkar.bandcamp.com/album/accept-the-risk-and-continue

 tags: electronic, experimental, ambient, noise, post-industrial

tachyon
Producent iz Ljubljane, čigar ramena že močno pritiskajo ob ukrivljajoče se stropne deske domačega undegrounda. Poznamo ga kot zaljubljenega geeka, jeznega pankerja, žalostnega čarodeja, IDM AI generatorja, eksperta za kompom in v kuhinji. Izdani material “Doing computer music volume I, II” bi najlažje-prepovršno primerjali z ”Aphex-ovo” synth zasanjanostjo in bizarno zalomljenimi beati.

https://soprecords.bandcamp.com/album/doing-computer-music-volume-one

https://soprecords.bandcamp.com/album/doing-computer-music-vol-2

tags: alternative, diy, idm, electronic, laptop magic



« nazaj

komentarji







POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]




layout:vax - 2008 - code:primz