PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 25. november 2004

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
JOHN CALLOW: Konec zlate dobe?

[b]VIII. letnik DPU
tema POSTFORDIZEM
četrto predavanje[eb]

Erozija težke industrije, vzpon neoliberalizma ter vztrajni napadi na organizirano delo so britansko levico privedli do ponovnega in na trenutke še kako bolečega premisleka njene politike in prioritet. S koncem masovne produkcije, vzpostavitvijo "post-kolektivnih" oblik vladanja in s pojavom nove kapitalistične dobe, se je zazdelo, da je doba varnosti, tj. doba polne zaposlitve in socialne države, ki je bila obenem tudi doba velikih in množičnih političnih strank, končana. Zaton fordistične industijske produkcije je, kot sodijo nekateri, hkrati pomenil tudi zaton zlate dobe britanskega marksizma. Namen predavanja je pokazati intelektualno odgovornost britanske levice do teh nepričakovanih izzivov in hkrati demonstrirati presenetljivo moč in pomen razredne, industrijske organizacije na eni strani in marksistične interpretacije te težavne epohe na drugi.

D r . J o h n C a l l o w, zgodovinar, član upravnega odbora Marxove memorialne knjižnice v Londonu in član uredniškega sveta časopisa [i]Socialist History[ei], je avtor štirih knjig s področja popularne kulture in politike XVII. stoletja, številnih člankov o marksizmu in britanski politiki ter raziskovalni sodelovec univerze v Lancastru.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

[b]Programski odbor DPU

Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz