PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 8. december 2023

21:00 - Koncert
URYAN Album Release Party z gosti MORVERN

Lahkotno – težka psych rock čagica.

Uryan je slovenjgraški četverec, ki igra nekaj med pscyh rockom, noisom in psihadelijo.Večni popotniki po zemljevidu rock riffov so osvežitev na domači kitarski sceni. Letos posnet dolgometražni prvi album Vol. 1 bo 8.12. izdan na založbi Radia študent in v celoti predstavljen v Gromki na isti dan.
https://uryan.bandcamp.com/album/vol-1 
https://zalozba.radiostudent.si/

Trboveljski Morvern, ki od leta 2017 domuje v Ljubljani, je kantavtorski projekt producenta Jana Cizeja, ki je sčasoma prerasel v bend sestavljen iz glasbenikov, Nejc Čulk (People I’m Not), Vasja Onič (Ujma), Luka Ivezić (Mr.Smith) in novi član Miha Konrad (Xm1 Project, Only Space). Kot pomembeni predstavniki slovenske »naredi sam« ustvarjalnosti je skupina gostovala v manjših klubih od Ljubljane do Bitole, letos pa je tudi nastopila na festivalu Ment. Njihova diskografija obsega več kot 20 albumov za podzemno ljubljansko založbo ŠOP Records in številne samostojno izdane EP-je ter single, na katerih se mešajo elementi garažnega in psihedeličnega rocka, art punka in celo noise popa.
https://morvern.bandcamp.com/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz