PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 18. junij 2024

20:00 - FriForma
TEETH: ANDERS FILIPSEN / HERMAN MÜNTZING / HAKON BERRE (DK-S-N) + ORSOLYA KAINCZ / URŠKA SAVIĆ (SLO-H)

 Zvočna anarhija, kjer je zvočna paleta razširjena do skrajnosti!

10 let delujoči skandinavski trio TEETH tvorijo trije izjemno zanimivi skandinavskei elektroakustiki: Anders Filipsen (klaviature), Herman Müntzing (elektronika, ozvočeni predmeti) in Hakon Berre (bobni, predmeti, elektronika). Trio ustvarja nezemeljske zvočne pokrajine, ki presegajo žanre in domišljijo – od piskajoče ptičje jate do shizofrenih ritmov in udarcev sodnega dne. Leta 2018 so pri založbi ILK izdali kritiško priznan prvenec z naslovom Open Up. Kritiki so ob albumu zapisali: »TEETH zveni kot nekaj še nikoli slišanega. Lahko bi si predstavljali nezemeljski organizem, ki obupanim Zemljanom pošilja nujna sporočila, jih draži in preizkuša njihove omejene zmožnosti pozornosti, koncentracije ter sposobnosti dešifriranja ekscentričnih zvočnih tekstur.” (Eyal Hareuveni, Salt Peanuts)

https://youtube.com/playlist?list=PLNEso7U1NQEDCmzDfWh8MqiKCurqbniOn

https://soundcloud.com/haakonberre/sets/teeth-open-up/s-pOmx8

 

ORSOLYA KAINCZ / URŠKA SAVIĆ (H-SLO)

Orsolya Kaincz, madžarska zvočna umetnica, improvizatorka in producentka v kulturi z več kot desetletjem izkušenj z organizacijo in kuriranjem sodobnih glasbenih dogodkov, se udeležuje 31-dnevne rezidence v Atelje Azil, AKC Metelkova mesto, Ljubljana.

Med rezidenco bo soustvarjala projekt „Anatomija odprte strukture“, ki se osredotoča na razvoj okvirja, orodij in manifesta za nehierarhični mobilni ansambel. Orsolya želi združiti eksperimentalne pristope, novo glasbo in prosto improvizacijo ter v ustvarjalni proces vključiti lokalne glasbenike_ce in strokovnjake_inje. Njena vizija vključuje oblikovanje grafične partiture, ki omogoča sodelovanje posameznikov z različnimi glasbenimi izkušnjami. Bistvo ansambla z odprto strukturo je omogočiti razvoj glasbenega jezika in pristopa na različnih lokacijah, tudi če se člani ansambla spreminjajo.

Hkrati je ključni vidik gostujočega projekta sodelovanje s fotografinjo, kritičarko, kulturno novinarko in ustvarjalko radijskih oddaj, Urško Savič.

 

Priporočana vstopnina: 5 - 10 EUR

 

Produkcija: KUD Mreža / FriForma, Ljubljana & Inštitut ON Rizom, Ljubljana
Program kurirata: Nataša Serec & László Juhász
Grafično oblikovanje: Urša Rahne

Rezidenco Orsolye Kaincy je omogočal Goethe Inštitut, znotraj programa Kultura premika Evropo (Culture Moves Europe).« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz