PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 9. avgust 2005

21:00 -
PROJEKT KOSOVO - festival (ska/punk/regge/dub)

Na kratko o projektu:

Projekt Kosovo je projekt dveh entuziasti─Źnih duÜ Yanna in Colline.

Yann in Colline sta ┼że ve─Ź let aktivni del kulturnega ┼żivljenja v Parizu. Skozi svoje delo sta se nau─Źila organizacije koncertov, turnej, festivalov, razstav in drugih kulturnih dogodkov, med svojimi popotovanji po Evropi, pa sta sre─Źevala somiÜljenike iz razli─Źnih dr┼żav in po─Źasi se je porodila ideja o mednarodnem sodelovanju, ki se letos udejanja v Projektu Kosovo.

Projekt Kosovo ima dve fazi. Prva predstavlja glasbeno turnejo petih francoskih ska/regge/dub skupin od Pariza do Pejesa na Kosovu. Turneja bo pri tem pre─Źkala Italijo, Slovenijo, HrvaÜko, Bosno in Hercegovino, Srbijo in ?rno goro. Druga faza pa predstavlja organizacijo festivala na koncu poti - se pravi v Pejesu, na katerem bodo nastopale potujo─Źe francoske, ter doma─Źe kosovske skupine.

Yann in Colline sta za─Źela z delom na tem projektu ┼że avgusta lani, decembra pa so se izoblikovale prve dolo─ŹnejÜe oblike, kon─Źna oblika Ütirinajstdnevne turneje pa izgleda tako:

-1. avgusta bo karavana od Pariza odÜla do Marseilla, kjer se bodo, med drugim in ─Źetrtim avgustom, zgodili prvi koncerti
-7.8 Piacenza
-8.8. Trst-9.8. Ljubljana- Klub Gromka
-10.8.Zagreb
-12.8.Sarajevo
-13.8.Mostar
-15.8. in 16.8 - Pejes, Kosovo

Projekt Kosovo je projekt, ki ho─Źe povezati umetnike iz razli─Źnih dr┼żav, opozoriti na pomembnost miru, sredstva zbrana od vstopnic na koncertih pa bodo namenjena za umetnikom iz Pejesa in njihovemu zdru┼żenju, ki bo s tem organiziralo kulturne dogodke.

Nastopajo─Źe skupine:

JOKE je skupina, ki v meÜa rock, ska, reggae, dub, hip-hop

LES BOUCHES CONFESSES - ska, funk, dub

LES SKALOPES - ska/punk/hc

FIZCUS - ska/punk

DUBERMAN - dub/reggae


« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz