PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 23. november 2005

22:00 - Twotonebinas
LESSKRO (ska/punk/r'n'r..., Francija)

V sredo, 23. novembra bodo Gromko napolnili zvoki francoskega skaja, ki ga bodo zakrivili člani vodilnega lyonskega ska benda Lesskro .
Lesskro je pred leti ustanovila skupina prijateljev, da bi kratek čas zapolnjevala z igranjem punka. Vendar pa ni ostalo samo pri tem, saj so kmalu dodali še trobento, pozavno in saksofon in zaplavali v ska vode. Danes, Lesskro igrajo hiter ska, zgrajen na trdni osnovi Two-tone izročila, ki ga preplavlja cela lestvica različnih vplivov, kateri izhajajo iz glasbenih preferenc posameznih članov – oipunk, 77's punk , dub, rock'n'roll.
Ob številnih koncertih, na katerih so oder delili z imeni kot so Ska-p, Skarface, Les Cameleons, Los tres puntos, in mnogimi drugimi in ob številnih sodelovanjih na raznih kompilacijah in prvencu, se lahko Lesskro pohvalijo tudi z dvema albuma – prvencem More 166sk4, ki je, leta 2001, izšel za NOCO records in lani izdanim albumom A.C.T.I.O.N, ki je izšel za Skalimero.
 


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz